شبکه ی ماهواره ای فارسی1 چندی پیش از روی ماهواره هاتبرد قطع شد و به ماهواره های دیگر انتقال یافت. اما موضوعی که در اینمیان تعجب مردم را برانگیخت، ارسال پارازیت بر روی فرکانس این شبکه بود!!
قبل از هر چیز، مروری کوتاه می کنیم بر سرگذشت این شبکه:
فارسی1 در خرداد 89 به طور غیر رسمی وارد عرصه رسانه های تصویری گردید. مرداد همان سال، به طور رسمی افتتاح شد و برای اولین بار اقدام به پخش سریال های خارجی با دوبله ایرانی نمود. صاحب اصلی این شبکه «رابرت مرداک» صاحب دو خبرگزاری بزرگ آشیتدپرس و رویترز است. البته رویترز به صورت مورثی به وی رسید. مرداک صهیونیستی بزرگترین مافیای رسانه ای دنیا را در اختیار دارد. اما گردانندگان این کانال فارسی، تعدادی افغانی مقیم دبی هستند که با سرمایه مرداک اقدام به پخش سریال می کنند. البته مدیر این شبکه که توسط ماهنامه مدیریت ارتباطات، «حاجی کمیل» معرفی شده است، منکر هرگونه ارتباطی توسط مرداک با این شبکه فارسی زبان شده است. (لینک خبر) اما وی در این مورد توضیح نداد که پس از حضور گوگوش (فائقه آتشین) در کنسرت های برگزار شده توسط این شبکه در دبی، چگونه رابرت مرداک، قبل از آغاز این کنسرتها در محل برگزاری برنامه حاضر و دستمزد این رقاصه مبتذل را نقداً پرداخت می کرد؟ پس از افتتاح این شبکه بود که شبکه های GEM TV و pmc نیز به ترتیب اقدام به دوبله سریالهای خارجی کردند. آنچه که مشهود بود، دوبله ضعیف هر سه شبکه ماهواره ای بود. دو شبکه دوم نیز هیچگاه نتوانستند همچون فارسی1 در میان اکثر خانواده های ایرانی، جا خود را باز کنند. از دلایل این عدم توفیق می توان به چندین مور اشاره کرد که ما فقط به تعداد اندکی از آنها بسنده می کنیم:
1- فارسی1 اولین شبکه ی فارسی زبان بود که سریالهایی را با دوبله فارسی پخش کرد و همیشه اولین ها، یک گام جلوترند.
2- تبلیغات کم و نبود زیرنویس های تبلیغی در سریالهای این شبکه، آرامش را به بینندگان فارسی1 داد.
3- انتخاب سریالهای مختلف برای سلایق مختلف.
4- سانسور صحنه هایی که در خانواده های ایرانی یک اصل غیراخلاقی محسوب می شد.
5- تعداد بالای سریالها در طول روز و پخش بیشتر این سریالها در طول هفته که باعث جذب مخاطب شد که میدانست تقریبا در هر ساعت از شبانه روز، می توان قسمتی از سریال مورد علاقه خود را که ندیده، ببیند و یا اینکه یک یاچند قسمت را مجددا بازبینی کند.
و البته صدها دلیل دیگر که در این مقال نمی گنجد.
دو شبکه رقیب هر چند توفیقاتی به دست آوردند، اما هیچگاه نتوانستند جای فارسی1 را تنگ کنند.
در این میان دیگر شبکه های لس آنجلسی به ناگاه به گِل نشستند و یک به یک اعلام ورشکستگی نمودند. به طوریکه در طول مدت خرداد تا مرداد 89، این شبکه ها بخاطر نبود بیننده برای آنان، به ترتیب از دور خارج شده و از تعداد 40 کانال فارسی زبان به 25 کانال تقلیل یافتند. این درحالی بود که کمپانی GEM و هچنین گروه pmc اقدام به افتتاح چند شبکه جدید کرده بودند. خروج شبکه های ITN ، طپش یا همانpbc که از معروفترین و مشهورترین شبکه های لس آنجلسی بود و همچنین جام جم اینترنشنال که صاحب آن مالک کمپانی شوهای ویدئویی طنین در سالهای دور بود و نیز از دور خارج شدن چند شبکه زیر مجموعه این شبکه ها همچون طپش2، TOP TV و ... به خوبی حس شد. عدم استقبال اسپانسرهای مالی، کار دست حتی بهترین بازاریاب های شبکه ITN داد. در حالیکه این شبکه در چند سال اخیر توانسته بود، گروهی را تشکیل داده و اقدام به جذب سرمایه های کلان نماید.
اما فارسی1، نه تنها توانسته بود این شبکه های بی مصرف خارج نشین را از دور خارج نماید، بلکه به نوعی به طور ناخواسته در آرام کردن اغتشاشات بعد از انتخابات هم کمک شایانی نمود. چرا که بعد از افتتاح این شبکه، بینندگان شبکه های سیاسی نیز دیگر اصلا توجه خاصی به برنامه های سیاسی نداشتند و برایشان نیز فرقی نمی کرد که آن شبکه های سیاسی، چه مزخرفاتی را بیان می کنند. حتی ارسال پارازیت بر روی این شبکه های سیاسی و معاند نیز خبر مهمی برای آحاد مردم نبود. تمام این اخبار فقط چند روز بود و بعد از آن به فراموشی سپرده شد و حتی کسی هم به فرکانسهای جدید این شبکه ها توجه ای نکرد.
اما واقعیتی که باید به آن اشاره کرد این بود که فارسی1 با هدف سریال های خود را انتخاب می کرد. انتخاب سریال ویکتوریا که بیش از 160 قسمت به درازا کشید و به قول ایرانیها «به این فیلم آب بسته بودند» آخر این سریال را «آبکی» کرد، هدفی فراتر از جذب بیننده داشت. اشاعه فساد و فحشا در میان خانواده ها، هدف این شبکه بود. حتی انتخاب سریال «سفری دیگر» که همزمان اشاعه فساد و فحشا را در دستور کار داشت، عقاید اسلامی ایرانیان را درباره تناسخ مورد حمله قرار داد و موضوعی را که حتی از نظر علمی مورد قبول قرار نگرفته و فقط یک خرافه است را به مردم نشان داد. جالب این بود که در اکثر خانواده های ایرانی، حتی نام تناسخ کمی عجیب بود و تا آن زمان کسی با این موضوع به خوبی آشنایی نداشت. اما اکنون صهیونیست دیگر به خوبی درک کرده بود که نمیتواند از طریق مسایل سیاسی با ملت در بیافتد و باید ریشه ی این مسئله را هدف قرار دهد و این امکان ندارد، مگر با هدف قرار دادن نسل آینده این جامعه.
اما اتفاقی عجیب در این میان رخ داد. در حالیکه می رفت که آرام آرام حتی نام فارسی1 هم به فراموشی سپرده شود، ارسال پارازیت بر روی فرکانس این شبکه باعث تبلیغ وسیع برای ان کانال ماهواره ای گردید و مشتریان آن را دوچندان کرد و باعث شد که .....
در این مورد در پست بعدی سخن خواهیم گفت.
لینک مرتبط: فارسی1 یا صدا و سیما؟